INDLÆSER

Indtast for at søge

Skabssenge giver mere plads, mindre stress og skjuler rodet – se hér

Du kender det sikkert godt. Der er småt med plads til sengen og lige meget hvordan du vender og drejer den, så fylder den for meget.

Er en skabsseng så løsningen? Det får du svar på i denne artikel.

Du får også svar på, om en skabsseng er meget dyrere end en almindelig seng og om den er svær at håndtere. Hvis du er af den overbevisning, at en skabsseng er grim, så ændrer du måske også mening efter denne artikel. Læs med!

Skabssengen er kendt under flere navne og som så meget andet blev den opfundet i USA. Her blev sengen kendt som en ”Murphy Bed”, på dansk ”Murphy seng”, opkaldt efter dens amerikanske opfinder William Lawrence Murphy, som i 1900 ansøgte om sit første patent på denne type senge.

Første gang man så en lignende klap-op seng var dog i Sears and Roebucks katalog fra 1895, men det var William Murphy der gjorde disse indbyggede eller væghængte senge populære.

Det var naturligvis mangel på plads, der førte til opfindelsen af en seng, der kunne slås op på væggen. Murphy boede i en lille etværelses lejlighed da han faldt for en smuk operasangerinde. Som den gentleman han var, ville han ikke invitere sin udkårne hjem, hvor en stor seng fyldte det meste af lejligheden og måske kunne give indtryk af forkerte hensigter. Det var på det tidspunkt at Murphy tegnede de første skitser til en vægseng.

(Du kan også hoppe direkte til butikken hvis du ikke har tid til at læse hele artiklen – klik på skabssengene herunder)

Skabssenge hos skabssengen.dk

Udnyttelse af den trange plads i små lejligheder

Skabssengen blev hurtigt en succes og mange senge blev slået op på væggen i storbyerne New York og San Fransisco. Konceptet kom til Europa og i København var lejligheder og værelser tilsvarende små, så skabssenge fik også her en vis succes. Siden da er salget af sengene gået op og ned. Efterhånden som lejligheder og boliger generelt blev bygget større blev efterspørgslen af vægsenge mindre.

I dag er de igen blevet eftertragtede på grund af de mange 1-værelses lejligheder, som gennem årene er kommet til i boligmassen. Behovet for at udnytte pladsen bedre med kreative løsninger som skabssenge giver den nødvendige og tiltrængte plads.

Har du behov for en skabsseng?

Det er typisk de der bor i en etværelses lejlighed eller på et værelse, fx et kollegieværelse, der anskaffer sig en skabsseng. Men selv i små toværelsers lejligheder med begrænset plads er væg-eller skabssengene funktionelle. Det samme gælder børneværelser med for lidt gulvplads til leg og hvor et værelse skal fungere for eksempel som både soveværelse og kontor.

Flere bruger skabssenge som en ekstra soveplads når de har overnattende gæster. Med et flot design, der falder let ind i værelsets eller stuens øvrige møblering, er det en smart løsning med en skabsseng.

Sengene fås i mange forskellige udformninger. Både som lodretstående, vandretstående, og som enkelt-og dobbeltsenge.

Funktionelle skabssenge i stilfuldt design og god kvalitet

Det er langt fra alle møbel- og sengebutikker der sælger vægsenge / Murphy senge / skabssenge, så derfor finder du ikke det samme store udvalg som fx i USA.

Vi har derfor kigget på de muligheder der findes online og sorteret kraftigt i hvad vi fandt. Du får derfor en gennemgang af de skabssenge som vi anser for at være de mest interessante på baggrund af design og kvalitet. Der er, som vi kan se det, ikke den kæmpestore forskel i priser, hvorfor prisen ikke har været afgørende.

Nordic Skabsseng – 140 x 200 cm

Størrelse: 140 x 200 cm
Højde, høj model: 223 cm
Bredde, høj model: 160 cm
Højde, lav model:161 cm
Bredde, lav model: 220 cm
Se samtlige produktinfo hér

Forhandler: Skabssengen
Levering: Gratis
Se samtlige forhandlerinfo hér

PRIS FRA 13.999,00 KR. – MEN TJEK FOR TILBUD HÉR →

Nordic skabssenge er produceret i Tyskland og er kendt for kvalitet, holdbarhed og stabilitet. Tag et kig på billedet af denne skabsseng. Designet er enkelt, veludført og elegant. Hvis ikke du ved at der inde i skabet gemmer sig en seng, kan du ikke se det når den er klappet op.

Denne seng er det der også kaldes en lille dobbeltseng, halvandenmandsseng (1½-mands seng) eller trekvartseng.

Skal du vælge en høj eller lav?

Skabssengene eller vægsengene fås som både høj og lav model, så de tilgodeser næsten alle værelsesstørrelser og pladsforhold. De høje modeller trækkes ned og slås op længderetningen (lodret) og de lave modeller slås ned og skubbes op i bredderetningen (vandret).

Om du skal vælge en høj eller lav skabsseng, afhænger meget af rummets størrelse og indretning. Hvis du forestiller dig et smalt og langt værelse, så er der som regel en dør i den ene ende og et vindue i den anden. Sengen kan derfor oftest kun sættes op på en af de lange vægge og her er der ikke altid plads nok til en høj model når den er slået ned.

De høje modeller kræver minimum 235 cm gulvplads i udslået tilstand og du skal bruge mindst 50 cm yderligere, så du kan komme rundt om den. På væggen fylder den kun 160 cm.

Vælger du i stedet den lave model kræver den kun minimum 173 cm gulvplads når den er slået ned samt den plads der skal til for at komme rundt om den. Til gengæld kræver den mere vægplads med sin bredde på 220 cm.

Pladsen er ikke altid den afgørende faktor. Er der plads nok til begge typer kan det være rummets indretning der er afgørende. Nogle foretrækker den lavere model, hvor der kan sættes nips som fx billeder, lys osv. på og dermed udgøre det for en hylde.

Er den svær at håndtere?

En gennemgående bekymring og et af de spørgsmål der altid melder sig er, om den er svær at håndtere når den skal klappes op.

Svaret er nej.

Markedets nyeste gastryksdæmpere sikrer, at du ikke skal bruge mange kræfter på at slå den op eller trække den ned. Derudover giver den næsten ingen lyd fra sig, når du håndterer den i det daglige.

Håndtagene er elegant udformet, så de mere ligner en designmæssig detalje end et egentlig håndtag. Alligevel er de robuste og lette at betjene.

Det samme gør sig gældende for benene, som med sint kurvede design, giver en nærmest klassisk afslutning på sengen og samtidig sikrer stor stabilitet og tillader høj belastning.

Sengeredningen må siges at være en leg.

En smart detalje eller to!

En af de smarte detaljer ved Nordic vægsengen er, at når du slår den op så bliver puder og dyner hvor de skal i sengen. Det vil sige, at sengen altid er redt og parat til at hoppe i, når du slår den ned og gør klar til en god nats søvn.

Der er dog hverken brugt magi eller anden trolddomskunst for at det kan lade sig gøre. Et par remme holder dyne og pude på plads mens sengen er foldet op og med et klik løsnes de når sengen foldes ned og gøres klar til natten.

En anden smart detalje er de smalle hylder på bagvæggen, hvor du kan sætte dit vækkeur, billeder, bøger og lignende. Det smarteste er dog, at den nederste hylde har en væg foran, som gør, at dine puder ikke glider tilbage i sengen.

Hvilke madrasser kan du tilvælge?

Når du køber en skabsseng, kan du tilvælge en madras, der passer til skabssengen og vælge den ud fra dine behov for hårdhed eller blødhed. Du kan vælge fra medium blød til hård.

Se mere om madrasserne hér

Produktinformation

Størrelse: 140 x 200 cm

Høj model
Højde: 223 cm
Bredde: 160 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 235 cm

Lav model
Højde, lav model:161 cm
Bredde, lav model: 220 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 173 cm

Begge modeller
Siddehøjde: 50 cm
Belastning: 250 kg

Farver (front): Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans, egetræ
Farver (sider): Hvid, antracit, egetræ

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Nordic Skabsseng – 160 x 200 cm

Animeret gif skabsseng 160x200

Nordic i målene 160 x 200 cm fås kun i en høj model, hvor den slås op lodret. Ellers har den akkurat de samme features som de øvrige senge i Nordic serien. Det er kun målene der er forskellige.

Denne skabsseng kan karakteriseres som en egentlig dobbeltseng, selvom almindelige dobbeltsenge som regel måler 180 x 200 cm. Den kræver både lidt mere gulvplads og vægplads i bredden.

Den er ideel til parret, der eksempelvis bor i en etværelses lejlighed eller hvor soveværelset også skal benyttes til andre formål i dagtimerne.

Forhandler: Skabssengen
Levering: Gratis
Se samtlige forhandlerinfo hér

PRIS FRA 15.999,00 KR. – MEN TJEK FOR TILBUD HÉR →

Produktinformation

Størrelse: 160 x 200 cm

Høj model
Højde: 221 cm
Bredde: 174 cm
Dybde (sammenklappet): 55 cm
Dybde (udslået): 225 cm

Siddehøjde: 50 cm
Belastning: 250 kg

Farver (front): Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans, egetræ
Farver (sider): Hvid, antracit, egetræ

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Nordic Skabsseng – 120 x 200 cm

Skabsseng 120x200 animeret

Skabssengen Nordic i målene 120 x 200 cm fås både i en høj og lav model, som har de helt samme features som de øvrige Nordic senge. Målene på denne seng er den eneste forskel fra de øvrige.

Forhandler: Skabssengen
Levering: Gratis
Se samtlige forhandlerinfo hér

PRIS FRA 12.999,00 KR. – MEN TJEK FOR TILBUD HÉR →

Produktinformation

Størrelse: 120 x 200 cm

Høj model
Højde: 223 cm
Bredde: 140 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 235 cm

Lav model
Højde: 141 cm
Bredde: 220 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 153 cm

Begge modeller
Siddehøjde: 50 cm
Belastning: 250 kg

Farver (front): Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans, egetræ
Farver (sider): Hvid, antracit, egetræ

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Nordic Skabsseng – 90 x 200 cm

Skabsseng i 90x200 animeret

Skabssengen Nordic i målene 90 x 200 cm fås både i en høj og lav model. De har begge de samme features som de øvrige Nordic skabssenge. Målene på denne seng er den eneste forskel fra de øvrige.

Forhandler: Skabssengen
Levering: Gratis
Se samtlige forhandlerinfo hér

PRIS FRA 11.999,00 KR. – MEN TJEK FOR TILBUD HÉR →

Produktinformation

Størrelse: 90 x 200 cm

Høj model
Højde: 223 cm
Bredde: 110 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 235 cm

Lav model
Højde: 110 cm
Bredde: 220 cm
Dybde (sammenklappet): 45 cm
Dybde (udslået): 123 cm

Begge modeller
Siddehøjde: 50 cm
Belastning: 250 kg

Farver (front): Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans, egetræ
Farver (sider): Hvid, antracit, egetræ

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Madrasser der passer dig og sengen

Til Nordic skabssengen kan du tilvælge en madras der er tilpasset sengen og dit behov. Du kan vælge mellem:

Medium blød
Medium hård
Hård

Hvilken hårdhed eller blødhed man skal vælge, er helt individuelt. Der er dog nogle enkelte ting der skal tages i betragtning når du skal vælge madras.

En generel rettesnor er at jo mere man vejer jo hårdere skal madrassen være. Årsagen til det er at blødere madrasser ikke kan give den samme støtte til en person der vejer fx 95 kg som til en der vejer 50-60 kg.

Der kan og bør dog også være andre overvejelser som fx ryggens tilstand. Nogle rygge har behov for enten hårdere eller blødere madrasser.

I valget af madras er det derfor vigtigt at finde en madras der er fremstillet så den giver størst muligt velbehag i forhold til din vægt, og derefter finde den hårdhed der passer dig bedst.

Madrassen fastgøres til sengen med klikfiksering. Remme klikkes fast og sikrer at madrassen bliver hvor den skal, når den er slået op i skabet på væggen.

DU KAN SE SKABSSENGENS UDVALG AF MADRASSER HÉR →

Forhandlerinformation

Forhandler: Skabssengen.dk
Levering: Gratis
Leveringstid: Typisk 3-4 uger
Prismatch: Ja
Reklamationsret: 24 måneder
Returret: 30 dage

Anne

Jeg har i mange år interesseret mig for boligudstyr, indretning og produkter der kan gøre hverdagen nemmere, flottere og mere spændende. På Boligvis.dk deler jeg de mest interessante fund til inspiration for vores læsere.

    1

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *