INDLÆSER

Indtast for at søge

Skydelåger efter mål og højdejusterbare skydedøre – så nemt er det!

Du ved hvor skabet skal stå, men skabe i standardmål har altid været en udfordring. Enten er der lige akkurat for lidt plads eller også er skabet en anelse for lille til at udfylde den tiltænkte plads. En anden udfordring kan være designet. Selvom der findes mange smukke og veludførte garderobeskabe, har de ikke altid den formgivning der klæder rummet det skal stå i.

Løsningen er selvfølgelig skydelåger efter mål eller højdejusterbare skydedøre, men med disse melder sig andre spørgsmål. Er de stabile? Knirker de? Sidder de fast? Kører de på skinner?

Du får svarene i denne artikel. Og mere til.

Skydedøre er ikke nogen ny opfindelse. Arkæologiske fund i Pompeji i Italien kan datere skydedøre helt tilbage til romerske huse i det 1. århundrede. Dengang var der næppe en produktion af skydelåger i standardstørrelser.

Den tids skydedøre har formentlig heller ikke tjent et formål som afdækning for garderober og lignende, men har sandsynligvis været brugt som porte og andre adgangsdøre.

Desværre findes der ikke billeder af skydedørene fra den tid men de har sikkert eksisteret i forskellige udformninger og med forskellige udsmykninger afhængig af familiernes velstand.

Der har derfor været tale om skydelåger efter mål og der har sandsynligvis været tale om et betydeligt tømrerarbejde. Ophæng og skydemekanismer har den lokale smed sikkert måtte tage sig af, så alt i alt et mere omfattende arbejde end vi kender det i dag.

Da du formodentlig ikke bor i en arkæologisk udgravning så lad os kigge på de skydelåger som er aktuelle nu.

(Du kan også hoppe direkte til butikken hvis du ikke har tid til at læse hele artiklen – klik på skydedørene herunder)

Skydedøre giver mere gulvplads, bedre udnyttelse og et pænere udtryk

Selve idéen med skydedøre er, som betegnelsen antyder, at du kan skyde dem til side i stedet for at åbne dem ud i rummet. Du har derfor ikke brug for særlig meget gulvplads foran dit garderobeskab, når du skal tage tøj frem eller hænge skjorter og kjoler på plads.

Behovet for mindre gulvplads er dog ikke den eneste og måske heller ikke den største grund til at kigge på skydelåger. I mange tilfælde kan du udnytte den plads du har til rådighed meget bedre.

For eksempel har du et indhak i rummet, hvor den ideelle udnyttelse af det vil være at placere et skab. Udfordringen er ofte at skabe i standardmål ikke altid passer helt i indhakket. Enten er de lidt for store eller lidt for små.

Et andet eksempel er en væg, hvor du vil placere et skab eller flere skabe i hele væggens længde. Her er målene også ofte en udfordring og tager sig i mange tilfælde heller ikke så godt ud.

I disse og mange andre situationer er skydedøre den rigtige løsning. De skjuler utilsigtede mellemrum fra skabsende til væg og gør op med problemet når flere skabe står ved siden af hinanden og ikke flugter perfekt.

Derudover skaber skydelåger et fantastisk gulv til loft finish, som du stort set selv bestemmer hvordan skal se ud. Dit funktionelle skab behøver ikke at ligne et klædeskab på ydersiden.

Er du til elegante skydelåger eller klædeskabets gammelkendte look?

Elsker du klædeskabenes udseende, hvor man slet ikke er i tvivl om at det er et klædeskab man ser på? Så er løsningen med skydelåger ikke noget for dig. Heller ikke selvom de dækker fra gulv til loft og dækker de irriterende mellemrum fra væg til skab.

Når du vælger at opsætte skydelåger, vælger du nemlig ikke kun funktionaliteten til men i høj grad også stil og elegance. Disse to elementer går nemlig hånd i hånd.

Men skydedøre gør ikke et garderobe- eller opbevaringsskab alene, vil du måske indvende. Og det er korrekt. Men er du til den stilfulde ydre afslutning på et skab, så kan du bevare din nuværende garderobeindretning bag skydedørene. Eller skifte den ud med nye smarte moduler hvis du vil. Frit valg på alle hylder, fristes man til at sige.

Du kan sågar med skydelåger lave en walk-in garderobe hvis du har gulvplads nok!

Sidder skydelåger ikke bare fast, er ustabile og svære at sætte op?

Nogle af de udfordringer eller måske deciderede problemer, som var kendetegnende for skydedøre mange år tilbage var at de havde en tendens til at sætte sig fast og være ustabile. Læg dertil at mange af dem efter et stykke tid begyndte at knirke når man skød dem frem og tilbage.

Det var oftest skydedørene i klædeskabe der havde det problem. Selve opbygningen og glideskinnen (som egentlig ikke var en skinne) gjorde, at det ikke var så let at skyde dem frem og tilbage. Og når træet slog sig på grund af kulde-/varmepåvirkninger og fugt satte de sig fast bag hinanden eller bandt så meget at de var svære at rokke.

Trak træet sig sammen når det tørrede helt ud, risikerede man at lågen ikke passede hundrede procent mere og derfor faldt ud af den rille, den skulle køre i. Andre ”rigtige” skydedøre var ophængt i en skinne foroven og kunne nemt vippe hvilket gjorde dem mere ustabile.

Opsætningen var engang et mareridt

Tidligere krævede det håndværkerhjælp, når man skulle bestille og opsætte skydedøre. Først skulle der måles op meget nøjagtigt, hvilket de fleste firmaer ville have fagfolk til at gøre. Herefter skulle skydedørene produceres og selve opsætningen kunne stort set kun foretages af fagfolk. Alt dette gjorde skydedøre til en bekostelig affære. For mange blev det der skulle have været en smart og elegant finish på klædeskabet til soveværelsets mareridt.

Du har sikkert selv, på et tidspunkt, oplevet nogle af disse problemer og måske også haft andre udfordringer med skydedøre. Så er du en anelse usikker eller forbeholden er det forståeligt.

I dag har skydedøre ikke disse problemer. De løber let på skinnerne, er stabile og knirker ikke. Opsætningen kræver stadig korrekt måltagning og i mange tilfælde hjælp fra en håndværker – MEN…

De skydedøre vi om lidt gennemgår, hverken knirker eller er ustabile. De er af høj kvalitet og det bedste af det hele er, at du selv kan sætte dem op da de ikke skal skæres til. De er simpelthen justerbare i højden!

Vi kigger både på skydelåger der er højdejusterbare og skydelåger efter mål eller specialmål fra Deco Slide.

DecoSlide højdejusterbare skydelåger – når bedst ikke er dyrest

Disse skydelåger er nogle af de bedste på markedet. Priserne er endog meget konkurrencedygtige (læs: gode priser) når vi tænker på den fine kvalitet.

Skydedørene er højdejusterbare hvilket vil sige at de passer til næsten alle hjem. Har du en loftshøjde mellem 210-250 cm så er det disse skydelåger du skal kigge på. Er din loftshøjde lavere end 210 cm eller højere end 250 cm så er det skydelåger efter mål du skal se nærmere på.

(Du kan faktisk godt bruge de højdejusterbare skydedøre til loftshøjder der er lavere end 210 cm og hvis højden til dit loft er lidt mere end 250 cm så kan de også bruges ved at bygge et nedbygningspanel)

Hvordan virker højdejusteringen så?

Det er i virkeligheden meget enkelt. Frontpladerne kan justeres så de overlapper hinanden. Er loftshøjden lav, og lågerne dermed skal være lavere, så bliver overlappet større. Er højden til loftet derimod høj, så bliver overlappet af frontpladerne mindre. Altså, jo lavere loftshøjde des mere overlap og jo højere loftshøjde des mindre overlap.

Det bedste af det hele er, at de er nemme at samle og uanset hvor stort eller lille overlap der er, ser de brandgodt ud på grund af det gennemførte design.

Passer skydedørene altid?

Ja, hvis svaret skal være kort! Der kan dog være situationer hvor skydelåger efter specialmål er en bedre løsning.

Til de skydedøre vi gennemgår i denne artikel, er der fremstillet et skinnesystem som sikrer den bedst mulige tolerance når der er ujævnheder eller skævheder i værelset. For eksempel er topskinnen 2 cm højere end almindelige standardskinner. Da dørene samtidig er tophængte (styres i topskinnen) giver det ekstra tolerance. Hvad der er endnu bedre, så er skinnerne kraftigere end branchens standard, så de kan tåle lidt af hvert for at det hele passer.

Er skydedørene nemme at sætte op?

Hele skydelågesystemet er fremstillet ud fra nøgleordet ”nemt”. Det hele skal være nemt for forbrugeren, så både bestilling, levering og opsætning går hurtigt – og er let.

Før DecoSlide skydelågerne blev opfundet, var der oftest behov for svære tilpasninger og håndværkerhjælp. Med DecoSlide lågerne kan det hele klares af dig selv. Du behøver ikke at være en garvet gør-det-selv person for at få nye skydedøre i boligen.

Du får en monteringsmanual med ved leveringen og det eneste værktøj du skal bruge, er en boremaskine da loftskinnen skal skrues op i loftet med de medfølgende rawlplugs og skruer.

Gulvskinnen fastgøres med den medfølgende monteringstape, så du ikke skal lave huller i gulvet. Det eneste værktøj du behøver udover boremaskinen, er en almindelig håndsav til tilpasning af skinnerne.

Skydedøre i SHAKE™ design

Loftshøjde: 210 – 250 cm
Bredde: 62 cm, 82 cm, 102 cm
Farver – struktur: Hvid eg, sort eg, grå eg, lys eg, brændt eg

Forhandler: DecoSlide
Levering: Gratis ved køb over 2.000 kr.
Leveringstid: ca. 2 hverdage

PRIS FRA 2.695,00 KR. – MEN TJEK FOR EVT. TILBUD HÉR →

SHAKE™ designet er lige så rent og stilfuldt i sit udtryk som det er enkelt. Der er ingen forstyrrende elementer og man fristes til at kalde designet klassisk. Det passer ind i ethvert rum og stjæler ikke fokus fra den øvrige indretning. Du vil nyde at kaste et blik på skydedørene uden at føle de er dominerende.

Højdejusterbar

SHAKE™ skydelågen er, som tidligere nævnt, justerbar i højden. De fire fag/frontplader overlapper hinanden som klinkbeklædning så de kan indstilles i den højde der er nødvendig.

Slidstærk

Selve pladerne eller fagene er behandlet med slidstærkt melamin, hvilket øger kvaliteten og gør dem ikke bare slidstærke men medvirker til at de fremstår flotte år efter år.

Lækker detalje

En stærk detalje ved DecoSlide skydelågerne er den medfølgende soft-luk mekanisme. Det der ofte koster ekstra andre steder, er inklusive her.

Prisbelønnet

DecoSlide har ved iF Design Award vundet en international design pris i kategorien produkter for deres patenterede skydedøre.

Bestilling og mål

Når du bestiller dine nye skydedøre, vælger du hvilken bredde de skal have og hvor mange du skal bruge. Du vælger ligeledes hvilken af de fem strukturfarver de skal have og 2 dage efter ankommer de og er klar til at sætte op.

Som du kan se ovenfor, så kan du vælge skydedørene i enten 62 cm, 82 cm og 102 cm. Det afgørende for hvilken bredde du skal vælge, er naturligvis hvor bredt dit garderobeskab er eller skal være. Samtidig kan du se på, hvor brede skabselementerne er, så du har mulighed for at komme til alt så let som muligt. Under selve bestillingsprocessen vil du kunne se anbefalinger ud fra åbningens bredde.

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Skydedøre i FUNKIS™ design

Loftshøjde: 210 – 250 cm
Bredde: 62 cm, 82 cm, 102 cm
Farver – struktur: Hvid eg, sort eg, grå eg, lys eg, brændt eg

Forhandler: DecoSlide
Levering: Gratis ved køb over 2.000 kr.
Leveringstid: ca. 2 hverdage

PRIS FRA 2.995,00 KR. – MEN TJEK FOR EVT. TILBUD HÉR →

FUNKIS™ designet har et fantastisk flot udtryk på grund af de mellemstykker som følger med. De giver skydelågerne lidt mere karakter og en lidt mere luksuriøs udstråling uden at de bliver for meget. Igen et stilfuldt og tidløst design som på den ene side skaber stemning i værelset og på den anden side ikke virker dominerende eller voldsomt.

Højdejusterbar

FUNKIS™ skydelågen er naturligvis også højdejusterbar. Lågerne justeres ved at skyde dem over et mellemstykke, som samtidig fungerer som en designmæssig detalje. Jo lavere til loftet jo mindre af mellemstykket ses og omvendt.

Slidstærk

Selve pladerne eller fagene er behandlet med slidstærkt melamin, hvilket øger kvaliteten og gør dem ikke bare slidstærke men medvirker til at de fremstår flotte år efter år.

Lækker detalje

Normalt er en lækker detalje som soft-lukning et dyrt ekstratilbehør, men DecoSlide leverer systemet med som standard. Det sikrer at lågerne lukker blødt som du sikkert kender det fra køkkenskuffer.

Prisbelønnet

DecoSlide har ved iF Design Award i 2014 vundet en international design pris i kategorien produkter for deres patenterede skydedøre.

Bestilling og mål

Når du bestiller dine nye skydedøre, vælger du hvilken bredde de skal have og hvor mange du skal bruge. Du vælger ligeledes hvilken af de fem strukturfarver de skal have. Du kan kombinere pladerne og mellemstykkerne som du vil og give skydedørene et smart look. 2 dage efter bestillingen ankommer de og er klar til at sætte op.

Som du kan se ovenfor, så kan du vælge skydedørene i enten 62 cm, 82 cm og 102 cm. Det afgørende for hvilken bredde du skal vælge, er naturligvis hvor bredt dit garderobeskab er eller skal være. Samtidig kan du se på, hvor brede skabselementerne er, så du har mulighed for at komme til alt så let som muligt. Under selve bestillingsprocessen vil du kunne se anbefalinger ud fra åbningens bredde.

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Skydedøre i MODERN™ design

Loftshøjde: 210 – 250 cm
Bredde: 62 cm, 82 cm, 102 cm
Farver – struktur: Hvid eg, sort eg, grå eg, lys eg, brændt eg

Forhandler: DecoSlide
Levering: Gratis ved køb over 2.000 kr.
Leveringstid: ca. 2 hverdage

PRIS FRA 3.395,00 KR. – MEN TJEK FOR EVT. TILBUD HÉR →

MODERN™ designet benytter også et mellemstykke til højdejusteringen. I modsætning til FUNKIS™ er mellemstykket lavet i aluminium og giver derved et moderne men samtidig tidløst look. Aluminiumstykkerne fremstår i et fint-børstet udseende, og stadig uden at virke dominerende giver skydedørene et løft til de rum de placeres i.

Højdejusterbar

MODERN™ skydelågen er som de andre låger også højdejusterbar. Ved at skyde dem over et mellemstykke fremstillet af aluminium, bliver lågerne akkurat så høje eller lave, som der er behov for. Mellemstykkerne fungerer samtidig som en synlig detalje, der fremhæver designet.

Slidstærk

Selve pladerne eller fagene er behandlet med slidstærkt melamin, hvilket øger kvaliteten og gør dem ikke bare slidstærke men medvirker til at de fremstår flotte år efter år.

Lækker detalje

Også MODERN™ kommer med den smarte soft-lukning, der får dørene til at lukke blødt. Soft-luk er som regel ekstraudstyr til skydedøre, men DecoSlide leverer dem med som standardudstyr.

Prisbelønnet

DecoSlide har ved iF Design Award i 2014 vundet en international design pris i kategorien produkter for deres patenterede skydedøre.

Bestilling og mål

Du kan vælge mellem tre bredder, når du bestiller skydedørene, så de passer til åbningens bredde. Der findes anbefalinger til antal ud fra åbningsbredden når du bestiller.

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Skydedøre med spejl design

DecoSlide Spejl skydelågerLoftshøjde: 210 – 250 cm
Bredde: 62 cm, 82 cm, 102 cm

Forhandler: DecoSlide
Levering: Gratis ved køb over 2.000 kr.
Leveringstid: ca. 2 hverdage

PRIS FRA 3.395,00 KR. – MEN TJEK FOR EVT. TILBUD HÉR →

Spejl designet giver mere lys i rummet og giver samtidig en fornemmelse af at rummet er større end det egentlig er. Skydelågerne kan du kobinere med de øvrige låger i sortimentet eller bruge dem på hele opstillingen med spejl.

Højdejusterbar

Spejl skydelågen er som de andre låger også højdejusterbar. I modsætning til de øvrige designs er det her kun de mellem de to øverste spejlglas at justeringen foretages.

Smart detalje

Også Spejl skydedørene kommer med den smarte soft-lukning, der får dørene til at lukke blødt. Soft-luk er som regel ekstraudstyr til skydedøre, men DecoSlide leverer dem med som standardudstyr.

Prisbelønnet

DecoSlide har ved iF Design Award i 2014 vundet en international design pris i kategorien produkter for deres patenterede skydedøre.

Bestilling og mål

Du kan vælge mellem tre bredder, når du bestiller skydedørene, så de passer til åbningens bredde. Der findes anbefalinger til antal ud fra åbningsbredden når du bestiller.

DU KAN BESTILLE DIREKTE HÉR →

Anne

Jeg har i mange år interesseret mig for boligudstyr, indretning og produkter der kan gøre hverdagen nemmere, flottere og mere spændende. På Boligvis.dk deler jeg de mest interessante fund til inspiration for vores læsere.

    1

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *